Perusteellista mittaustietoa ripeässä aikataulussa

Infrarakentamisen jättiläinen NCC on luottanut jo pitkään Nevian kokemukseen päällysteiden laadunvalvonnassa.

NCC-konserni on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Konserniin kuuluvan NCC Industryn tehtävänä on tuottaa asfalttia, kiviaineksia sekä perustuksia päällystämisestä ja infrarakentamisesta vastaaville yksiköille.

Laadunvalvonnassa NCC Industry on luottanut Nevian palveluihin jo toistakymmentä vuotta – vaikka Nevia perustettiinkin vasta vuonna 2008. Asiakkuus nimittäin alkoi jo Andament Oy:n aikana ja siirtyi mukana, kun Nevia otti Andamentin palvelutaso- ja tyhjätilamittauspalvelut hoidettavakseen vuonna 2014.

– Yhteistyö Vähäkuopuksen Vesan ja muiden tuttujen ammattilaisten kanssa on sujunut kaikki nämä vuodet erinomaisesti, kertoo työmaainsinööri Seppo Kauppinen NCC Industryn Suuret päällystysprojektit -yksiköstä.

Toimialueena koko Suomi

Nevia varmistaa päällysteen laadun kaikissa NCC:n Suomessa sijaitsevissa suurissa päällystysurakoissa. Kilometrejä kertyy vuosittain tuhansia kohteiden koon vaihdellessa valtakunnallisista uudishankkeista hiljaisempiin kantateihin, joissa vanhaa päällystettä uudistetaan remixer-menetelmällä. Vuonna 2017 NCC päällystää ja Nevia mittaa mm. uutta E18-moottoritietä Haminan ja Vaalimaan välissä, ELY Etelä 2 -urakkaa Uudellamaalla, KES ELY 2 -urakkaa Keski-Suomessa  ja VARPIR REM -urakkaa Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Molemmat Nevian tarjoamat mittausmenetelmät ovat käytössä NCC:n työmailla: palvelutasomittauksella tarkkaillaan mm. urasyvyyksiä ja tasaisuutta ja tyhjätilamittauksella uuden päällysteen tiiveyttä. Vaikka mittaus tehdään huippukalustolla tilaajan tarkkojen määritysten mukaisesti, vaaditaan tässäkin työssä ihmisen näkemystä ja kokemusta. Esimerkiksi laitteiston kalibrointi, tutkan käyttö ja mittausten suorittaminen turvallisesti liikennevirrassa ovat taitoja, joita Nevian mittaporukka on hionut vuosien ajan.

Mittamiehillä riittää kiirettä

Etenkin remixer-urakat saattavat koostua jopa kymmenistä erillisistä tieosuuksista, joista jokaisen laatu täytyy raportoida tilaajalle, kuten Ely-keskukselle tai Liikennevirastolle, pian päällysteen valmistuttua. Kun Kauppinen ilmoittaa Tierenki-sovelluksen kautta valmistuneesta kohteesta, tietää se Nevian mitta-autoille kiireisiä kilometrejä.

– Aikaikkuna päällysteen valmistumisen ja mittaustulosten analysoinnin välissä on kireä, mutta Nevia on aina onnistunut toimittamaan tulokset määräaikaan mennessä, Kauppinen kehuu ja jatkaa:

– Nevian raportit ovat erittäin selkeitä ja hyvin hyödynnettävissä, mikä nopeuttaa osaltaan minun työtäni.

Kokeneina mittamiehinä nevialaiset ovat koko ajan kartalla valmistuneista ja pian valmistuvista kohteista, ja sovittavat reittinsä ristiin rastiin Suomea sen mukaisesti.

Yhteystiedot

Laskutusosoite
Nevia Oy
Kalajoentie 6
85100 KALAJOKI
Y-tunnus: 2164235-2

Yhteystiedot ja henkilöstö

Nevia

Tietoa meistä
Ota yhteyttä

© Nevia, Andament Group Oy 2020.

Website by © Eagle Media