Palvelutasomittaus

PTM-mittaus tuottaa tienpitäjälle arvokasta tietoa infraomaisuuden arvosta.

PTM-mittauksen hyödyt

PTM-mittauksia tehdään sekä uusille että vanhoille päällysteille. Suomen teitä ylläpitävien kuntien ja tiekuntien on tärkeää saada luotettavaa tietoa tieosuuksien kunnosta, sillä resurssien rajallisuuden vuoksi hankkeita joudutaan priorisoimaan. Uusien päällystystöiden tilaajat, kuten kunnat ja ELY-keskukset, haluavat puolestaan varmistua tienpinnan laadusta ja sen säilymisestä takuun edellyttämässä kunnossa.

Tulosten hyödyntäminen

Nevia on laadunvalvontamittauksillaan mukana Suomen tieverkon kuntotalkoissa. Mittaamme säännöllisesti ja kattavasti sekä yleistä tieverkkoa että kaupunkien katuverkostoa. Monipuolisille mittaustiedoille on lukemattomia käyttökohteita, kuten

  • Korjausvelan määrittäminen
  • Uusien päällysteiden laadunvalvonta
  • Kunnossapitotoimenpiteiden valinta
  • Päällystystöiden optimointi

Näin toimimme

Toteutamme mittaukset itsenäisesti mittaussuunnitelman mukaisesti. Mittaukset voidaan tehdä normaalin liikennevirran seassa 30-90 kilometrin tuntinopeudessa muita tienkäyttäjiä hidastamatta.
Selkeät raporttimme sisältävät yleisimmät asiakkaan tarvitsemat kuntomuuttujat, kuten urasyvyyttä ja tasaisuutta kuvaavat IRI/IRI4-arvot. Mittauksilla kerätyistä suurista datamääristä voimme tuottaa myös muuta asiakkaan haluamaa tietoa, kuten tien sivukaltevuus, kaarteisuus ja vesiurien syvyys.

Pyydä lisätietoja mittauspalveluistamme

Yhteystiedot

Laskutusosoite
Nevia Oy
Kalajoentie 6
85100 KALAJOKI
Y-tunnus: 2164235-2

Yhteystiedot ja henkilöstö

© Nevia, Andament Group Oy 2020.

Website by © Eagle Media